Boekhandel Douwes Den Haag

Alles wat ik vertel, zal eenzaam moeten zijn

Frank van Dijl

Alles wat ik vertel, zal eenzaam moeten zijn

Alles wat ik vertel, zal eenzaam moeten zijn

Alles wat ik vertel, zal eenzaam moeten zijn

 

Sinds het verschijnen van Op weg naar het einde was Gerard Kornelis van het Reve wat we nu een BN’er zouden noemen. Het boek beleefde herdruk op herdruk, de eeuwige geldzorgen behoorden tot het verleden.


Leverbaar

€ 22,50

Ophalen: Nu 5 op voorraad in de winkel
Opsturen: levertijd 1 tot 2 werkdagen


Beschrijving Alles wat ik vertel, zal eenzaam moeten zijn

Sinds het verschijnen van Op weg naar het einde was Gerard Kornelis van het Reve wat we nu een BN’er zouden noemen. Het boek beleefde herdruk op herdruk, de eeuwige geldzorgen behoorden tot het verleden. In zijn nieuwe onderkomen in Greonterp zette Reve zich aan wat Het Boek van het Violet en de Dood had moeten worden.

'Alles wat ik vertel, zal eenzaam moeten zijn’ is het vierde deel van een serie waarin Frank van Dijl de reisbrieven, die Gerard Reve bundelde in Op weg naar het einde (1963) en Nader tot U (1966), aan een nadere beschouwing onderwerpt. Hij ontrafelt het verhaal van de geheimzinnige man die met 'een uitvinding van krijgskundige aard’ bij vader Van het Reve aanklopte toen Gerard ‘nog een kleine jongen was’.

Frank van Dijl (1951) is journalist. Over het debuut van Gerard Reve publiceerde hij eerder De Avonden forever. Hij schreef over boeken en schrijvers in kranten en tijdschriften en is als redacteur verbonden aan de literaire website Tzum.


ISBN
2000000006970
Pagina's
52
Verschenen
NUR
300
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Fragment

Literatuur