Boekhandel Douwes Den Haag

Wie moet ik anders herhalen?

Citaten en allusies in de geschriften van Gerard Reve

Maas, Nop

Wie moet ik anders herhalen?

Wie moet ik anders herhalen?

Citaten en allusies in de geschriften van Gerard Reve

Wie moet ik anders herhalen?

 

Aan zijn dierbare vriendin Josine Meyer schreef Gerard Reve: 'Ik maak de indruk iets gelezen te hebben, omdat ik van het weinige dat ik ken, een zeer intens profijt trek. En mijn thans niet meer fotografiese, maar toch nog behoorlijk funksionnerende geheugen is een geweldige steun.


Leverbaar

€ 49,50

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Opsturen: levertijd 1 tot 2 werkdagen


Beschrijving Wie moet ik anders herhalen?

Aan zijn dierbare vriendin Josine Meyer schreef Gerard Reve: 'Ik maak de indruk iets gelezen te hebben, omdat ik van het weinige dat ik ken, een zeer intens profijt trek. En mijn thans niet meer fotografiese, maar toch nog behoorlijk funksionnerende geheugen is een geweldige steun. Ik woeker met 32 citaten, 59 Bijbelplaatsen, 9 boeken over kunsttheorieën, 13 boeken over religie, & daarbij een scherp, goed determinerend & vooral goed ordenend verstand.'

Teksten van derden nemen in de geschriften van Reve de vorm aan van citaten, allusies en ­parafrasen. In dit boek biedt Nop Maas daarvan in 1852 lemma's een eerste ­ inventarisatie: veel uit de Bijbel, maar ook een en ander van schrijvers als Nescio, Willem Frederik Hermans en Louis-Ferdinand Céline en wat hij opving en onthield in het dagelijkse leven.


ISBN
2000000007595
Pagina's
340
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Boek
Taal
Nederlands
Uitgever
Fragment

Literaire non-fictie