Boekhandel Douwes Den Haag

Donkere spiegel

Edward Snowden en de Amerikaanse afluisterstaat

Barton Gellman

Donkere spiegel

Donkere spiegel

Edward Snowden en de Amerikaanse afluisterstaat

Donkere spiegel

 

De prijswinnende journalist van de Snowden-files duikt dieper in de Amerikaanse afluisterstaat In 2013 werd een klein groepje journalisten door Edward Snowden benaderd voor wat zou uitgroeien tot een van de grootste klokkenluiderschandalen in de geschiedenis.


Nog te verschijnen

€ 29,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Donkere spiegel

De prijswinnende journalist van de Snowden-files duikt dieper in de Amerikaanse afluisterstaat


In 2013 werd een klein groepje journalisten door Edward Snowden benaderd voor wat zou uitgroeien tot een van de grootste klokkenluiderschandalen in de geschiedenis. Duizenden geheime NSA-documenten over wereldwijde spionageactiviteiten belandden via deze verslaggevers op straat. Barton Gellman was een van hen.


Maar voor Gellman waren Snowden en zijn gelekte documenten slechts het begin. Jarenlang werkte hij als onderzoeksjournalist voor The Washington Post en via die weg verkreeg hij bronnen in de hoogste regionen van de Amerikaanse veiligheidsdiensten en technologiesector. Gellman zette zijn onderzoek naar de Amerikaanse controlestaat voort en in Donkere spiegel onthult hij de verontrustende en schrikwekkende activiteiten die zich achter de schermen afspelen.


Gellman belandt midden in de wereld van de spionage en zijn persvrijheid wordt tijdens zijn speurwerk hevig onder druk gezet met rechtszaken, overheidsonderzoeken en door buitenlandse inlichtingendiensten die zijn documenten willen stelen. Google neemt contact met hem op omdat ‘door de staat gesponsorde aanvallers’ hebben geprobeerd zijn account te saboteren. Zijn tablet wordt voor zijn eigen ogen gehackt, hij wordt bedolven onder malware, en doortrapte bedriegers benaderen hem met vervalste documenten om zijn werk in diskrediet te brengen. Donkere spiegel is bloedstollend van begin tot eind en Gellman biedt een zorgwekkende inkijk in de moderne controlestaat en de complicaties en impact van Snowdens onthullingen.


 


ISBN
9789000338559
Pagina's
432
Verschijnt
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Spectrum

Mens en Maatschappij
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren