Boekhandel Douwes Den Haag

Zo verzet je je tegen een dictator

De strijd tegen de leugens van dictators en sociale media

Maria Ressa

Zo verzet je je tegen een dictator

Zo verzet je je tegen een dictator

De strijd tegen de leugens van dictators en sociale media

Zo verzet je je tegen een dictator

 

Winnaar van de Nobelprijs Maria Ressa voor de Vrede 2021 over haar strijd tegen dictatuur Al jarenlang spreekt journalist Maria Ressa zich kritisch uit over het beleid van haar thuisland de Filipijnen.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 23,99

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Zo verzet je je tegen een dictator

Winnaar van de Nobelprijs Maria Ressa voor de Vrede 2021 over haar strijd tegen dictatuur


Al jarenlang spreekt journalist Maria Ressa zich kritisch uit over het beleid van haar thuisland de Filipijnen. President Duterte probeert daar de straten schoon te houden door moorden binnen de drugswereld ongestraft te laten uitvoeren en verspreidt bovendien via obscure online netwerken met haat doorspekte leugens onder zijn bevolking. Inmiddels is Ressa zelf meerdere keren gearresteerd en hangen haar lange gevangenisstraffen boven het hoofd – en dat allemaal voor het uitspreken van de waarheid.


In Zo verzet je je tegen een dictator laat ze zien hoe de democratie wereldwijd langzaam ten onder gaat en hoe sociale media een serieuze bedreiging vormen voor onze vrijheid. Betoogd vanuit de frontlinie van de digitale oorlog, is dit Ressa’s dringende oproep aan ons allemaal om op te staan en actie te ondernemen voordat het te laat is.


Maria Ressa is journalist en oprichter van het Filipijnse online nieuwsbedrijf Rappler. Ze werd meerdere keren gearresteerd onder het bewind van de Filipijnse president Duterte, omdat ze zich openlijk uitliet over het onbestraft laten uitvoeren van drugsmoorden en het online verspreiden van desinformatie door de regering. In 2021 ontving Ressa de Nobelprijs voor de Vrede en de UNESCO World Press Freedom Prize.


Over Maria Ressa:
'Een van mijn persoonlijke helden. Ze heeft een belangrijke boodschap voor ons.' Hillary Clinton


'Maria Ressa is slechts 1,57 meter lang, maar is een van de grootsten in haar strijd voor de waarheid.' Amal Clooney


ISBN
9789000382996
Pagina's
352
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Spectrum

Mens en Maatschappij