Boekhandel Douwes Den Haag

Even goede vrienden

Een zoektocht naar hoe vriendschap (niet) werkt

Raounak Khaddari

Even goede vrienden

Even goede vrienden

Een zoektocht naar hoe vriendschap (niet) werkt

Even goede vrienden

 

‘Waar ter wereld twee mensen elkaar ook ontmoeten, er is altijd kans op vriendschap. Maar wat het eigenlijk is en welke voorwaarden er precies gelden beschrijft Khaddari in dit mooie en moedige boek, waarmee ze de lezer een kijkje in haar hoofd en hart gunt.’ Sinan Can, journalist en programmamaker Een zoektocht naar hoe vriendschap (niet) werkt ‘De druk van deze vriendschap wil ik niet.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 20,00


Beschrijving Even goede vrienden

‘Waar ter wereld twee mensen elkaar ook ontmoeten, er is altijd kans op vriendschap. Maar wat het eigenlijk is en welke voorwaarden er precies gelden beschrijft Khaddari in dit mooie en moedige boek, waarmee ze de lezer een kijkje in haar hoofd en hart gunt.’ Sinan Can, journalist en programmamaker


Een zoektocht naar hoe vriendschap (niet) werkt


‘De druk van deze vriendschap wil ik niet. Heel veel liefs.’ Met die woorden zette journalist Raounak Khaddari via WhatsApp een punt achter een vriendschap. Sindsdien worstelt ze met vriendschappen en hoe ze zelf een goede vriend moet zijn. Dat leidde tot een zoektocht naar deze meest ondergewaardeerde relatievorm.


Aan de hand van de filosofie, wetenschap, geschiedenis en persoonlijke verhalen van verschillende mensen, ontdekt ze waarom vriendschappen onmisbaar zijn. En gaandeweg vindt ze antwoorden op vragen als: Hoe onderhoud je vriendschap pen? Waarom worden vrienden steeds belangrijker in onze moderne levens? En doe je er goed aan een vriendschap zo expliciet uit te maken als Khaddari deed, of had ze dat met de kennis van nu anders gedaan?


Raounak Khaddari is verslaggever en journalist bij Het Parool, waar ze over onderwijs en jongeren schrijft, en presentator van de ochtendshow Vroeg! van BNNVARA op NPO Radio 1.


ISBN
9789000384396
Pagina's
208
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Spectrum

Literaire non-fictie