Boekhandel Douwes Den Haag

Pageboy

Mijn verhaal

Elliot Page

Pageboy

Pageboy

Mijn verhaal

Pageboy

 

De Nederlandse vertaling van het langverwachte verhaal van de filmster die de wereld veroverde met zijn rol in Juno ‘Mag ik je zoenen?’, vroeg ze. Het was twee maanden voor de wereldpremière van Juno en Elliot Page was voor het eerst in een queer bar.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 23,99


Beschrijving Pageboy

De Nederlandse vertaling van het langverwachte verhaal van de filmster die de wereld veroverde met zijn rol in Juno


‘Mag ik je zoenen?’, vroeg ze.


Het was twee maanden voor de wereldpremière van Juno en Elliot Page was voor het eerst in een queer bar. Daar, op een zwoele zomeravond begon het: de ontdekking van zichzelf als queer persoon, als trans persoon.


Met het enorme succes van Juno werd Elliot een wereldberoemde actrice – want zo zag de wereld hem toen nog. Maar de droom die – inclusief Oscarnominatie – uitkwam, bleek ook een verstikkende druk met zich mee te brengen. Hij moest de rol spelen van de veelbelovende, vrouwelijke filmster, een rol waarvan zijn nekharen overeind gingen staan, zowel op de set als erbuiten.


Pageboy is een onthullend kijkje achter de schermen van Hollywood, vol intieme reflecties op seks, liefde en trauma. Bovenal is het een prachtig geschreven zoektocht naar wat het betekent om je los te maken van de verwachtingen van anderen en een ode aan staan voor wie je echt bent.


Elliot Page (1987) is een Canadees acteur, producer en regisseur die in 2008 genomineerd werd voor onder meer een Oscar, een Golden Globe en twee BAFTA Awards voor de hoofdrol in de tragikomedie Juno. Meer dan dertig andere filmprijzen werden Page daadwerkelijk toegekend. Anno 2023 speelt hij in de Netflix-serie The Umbrella Academy.


ISBN
9789000387229
Pagina's
272
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Spectrum

Literaire non-fictie