Boekhandel Douwes Den Haag

De nieuwe Leviathans

Nieuwe visies na het liberalisme

John Gray

De nieuwe Leviathans

De nieuwe Leviathans

Nieuwe visies na het liberalisme

De nieuwe Leviathans

 

Filosoof John Gray over Leviathan van Thomas Hobbes De mens heeft een Leviathan nodig, anders belanden we in een ‘oorlog van allen tegen allen’. Dat is wat Thomas Hobbes beweerde in 1651.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 22,99


Beschrijving De nieuwe Leviathans

Filosoof John Gray over Leviathan van Thomas Hobbes


De mens heeft een Leviathan nodig, anders belanden we in een ‘oorlog van allen tegen allen’. Dat is wat Thomas Hobbes beweerde in 1651. En dat is nog steeds relevant, stelt filosoof John Gray. Met deze stelling als uitgangspunt laat Gray zien hoe de huidige wereld kampt met tegenstrijdigheden, morele dilemma’s en teleurstellingen.


De nieuwe Leviathans zit vol fascinerende en uitdagende observaties en is daardoor een doortastend werk over historische en hedendaagse absurditeiten. Als mens hebben we altijd geworsteld met de realiteit van onze bedrieglijke instincten. Zou een meer zelfbewuste, realistische en oprechte ethiek, gebaseerd op Hobbes, ons kunnen helpen?


John Gray is een invloedrijke filosoof met meerdere successen op zijn naam. Zo schreef hij De filosofie van een kat en Zeven vormen van atheïsme. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor The New York Times en was hij hoogleraar aan Oxford University, Harvard, Yale en de London School of Economics.


‘John Gray is de belangrijkste levende Britse filosoof.’ The Independent


‘Gray heeft een scherp oog voor het illusoire karakter van het vooruitgangsdenken.’ De Groene Amsterdammer


ISBN
9789000389827
Pagina's
192
Verschenen
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Spectrum

Filosofie