Boekhandel Douwes Den Haag

We komen er wel uit

Leer onderhandelen van een politieonderhandelaar

Heidi Nieboer & Marjolein Smit-Arnold Bik

We komen er wel uit

We komen er wel uit

Leer onderhandelen van een politieonderhandelaar

We komen er wel uit

 

Leer effectief onderhandelen van een politieonderhandelaar Hoe zorgt een politieonderhandelaar tijdens een gijzeling dat de gijzelnemer zelf naar buiten komt, terwijl hij weet dat hij zal worden aangehouden?


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 22,99


Beschrijving We komen er wel uit

Leer effectief onderhandelen van een politieonderhandelaar


Hoe zorgt een politieonderhandelaar tijdens een gijzeling dat de gijzelnemer zelf naar buiten komt, terwijl hij weet dat hij zal worden aangehouden? Waarom lukt het de een wel om nog €1000 van die nieuwe auto af te praten terwijl de ander zelfs de sleutelhanger nog moet afrekenen? Waarom krijgt het ene kind wel voor elkaar dat hij tot twaalf uur op mag blijven en zijn broertje – op dezelfde leeftijd – niet? En hoe zorg je ervoor dat bij het bepalen van de vakantiebestemming iedereen blij is met het eindresultaat?


Natuurlijk kunnen persoonlijkheid, omstandigheden of geluk een factor zijn, maar bepaalde technieken spelen ook een belangrijke rol bij het voeren van een onderhandeling. Aan de hand van 6 principes kun je deze technieken aanleren. Effectief onderhandelen is een vaardigheid die je helpt om een zwaar, belangrijk of juist spannend gesprek ontspannen in te gaan. De kern van onderhandelen is dat je daadwerkelijk de verbinding aangaat met de ander en op basis daarvan het maximale resultaat behaalt. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor degene aan de andere kant van de tafel. Want op het moment dat je inziet dat een onderhandeling nooit een winnaar en verliezer hoeft te hebben, maakt dat alles een stuk eenvoudiger!


Heidi Nieboer was leidinggevende en onderhandelaar bij de politie. Zo was zij een van de onderhandelaars bij de gijzeling in de Rembrandttoren. Op dit moment is ze trainer en coach, en geeft ze workshops in binnen- en buitenland. Heidi heeft haar ervaringen als leidinggevende bij de politie, docent en gijzelingsonderhandelaar aangegrepen om de vaardigheden die zij daarvoor nodig heeft te vertalen naar het dagelijkse leven.
Marjolein Smit-Arnold Bik is leidinggevende bij de politie. Marjolein heeft veel ervaring opgedaan als leidinggevende van teams en diensten maar ook als algemeen commandant bij evenementen, crises en grote rechercheonderzoeken. Als vrijwilliger is zij mediator en buurtbemiddelaar, rollen waarbij zij moeilijke gesprekken faciliteert.


ISBN
9789000390892
Pagina's
320
Verschenen
NUR
770
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Spectrum

Psychologie