Boekhandel Douwes Den Haag

Grondslagen van auditing en assurance

Barbara Majoor

Grondslagen van auditing en assurance

Grondslagen van auditing en assurance

Grondslagen van auditing en assurance

 

• Eerste deel van de serie ‘Elementaire theorie accountantscontrole’; • beschrijft stapsgewijs de fundamenten van accountantscontrole; • nieuw: hoofdstuk over de beoordeling van Environmental, Social en Governance (ESG)-informatie in de jaarrekening.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 71,95


Beschrijving Grondslagen van auditing en assurance

• Eerste deel van de serie ‘Elementaire theorie accountantscontrole’;
• beschrijft stapsgewijs de fundamenten van accountantscontrole;
• nieuw: hoofdstuk over de beoordeling van Environmental, Social en Governance (ESG)-informatie in de jaarrekening.
Grondslagen van Auditing en Assurance bevat alle stof over de ethiek en onafhankelijkheid van een accountant, de kern van de uitvoering van een controle-opdracht en de verantwoordelijkheid van de accountant voor het constateren van fraude en witwassen. Daarnaast bespreken de auteurs de structuur van de wet- en regelgeving voor accountants en het kader van de verschillende (assurance-)opdrachten. De definities die worden gebruikt zijn ontleend aan de Handleiding Regelgeving Accountancy (HRA).
Deze herziene, negende editie is aangepast aan de actuele ontwikkelingen in wet- en regelgeving. Daarnaast is het boek uitgebreid met een nieuw hoofdstuk over de beoordeling van Environmental, Social en Governance (ESG)-informatie in de jaarrekening en de verklaring daarbij.

Doelgroep
Grondslagen van Auditing en Assurance is geschreven voor zowel de propedeuse- als de hoofdfase van de opleidingen Accountancy en Finance & Control.

Digitaal materiaal
Op de bijbehorende website vinden studenten en docenten toetsen, opdrachten en cases.
Dit boek is ook beschikbaar in studiemeister. Studenten gaan hiermee actiever aan de slag met het studiemateriaal, waardoor jij weer toekomt aan verdieping in de les. Studiemeister biedt meer flexibiliteit dan het boek. Als docent stel je het lesmateriaal op maat samen. Studenten bepalen vervolgens zelf op welke manier zij willen studeren: met het boek of digitaal. Dat zorgt voor activering en betrokkenheid.

Over de auteur
Prof. dr. Barbara Majoor is hoogleraar en Vice-Rector Magnificus aan Nyenrode Business Universiteit. Zij maakt deel uit van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Accounting, Auditing & Control. Majoor heeft relevante ervaring in de controlepraktijk als partner van KPMG (tot 2008) en Deloitte (tot 2015).


ISBN
9789001034474
Pagina's
272
Verschenen
NUR
800
Druk
9
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Noordhoff

Management en Economie