Boekhandel Douwes Den Haag

De stille kracht

Louis Couperus

De stille kracht

De stille kracht

De stille kracht

 

In het meesterwerk van Couperus vindt op Java een aantal onverklaarbare gebeurtenissen plaats. De inwoners wijten die aan 'de stille kracht', een Indisch mysterie dat het volk in zijn greep houdt.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 15,00


Beschrijving De stille kracht

‘Stille kracht’ van Louis Couperus is een hoogtepunt uit zijn oevre. Op het eiland Java vindt een aantal onverklaarbare gebeurtenissen plaats. De inwoners wijzen die toe aan ‘de stille kracht’, een Indisch mysterie dat de mensen in zijn greep houdt. Resident Otto van Oudijck vindt het maar onzin. Maar als hij een regent ontslaat omdat die zich op een feest onbeschoft gedragen heeft, gebeuren er plotseling vreemde dingen in zijn huis. Als hij zich zwakker gaat voelen en ziek wordt, gaat hij steeds meer in de stille kracht geloven.
Het oude koloniale Indië is tastbaar aanwezig. Nederlandse nuchterheid tegenover Javaanse mystiek, angst voor seksuele taboes tegenover natuurlijke eenvoud en uitbundigheid: de hoofdpersonen in De stille kracht worden verscheurd door tegenstellingen die zij zelf niet begrijpen.


ISBN
9789020416640
Pagina's
272
Verschenen
NUR
301
Druk
11
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
LJ Veen Klassiek

Romans