Boekhandel Douwes Den Haag

De vrijheid om te blijven

Pleidooi voor een bedachtzaam leven

Eva von Redecker

De vrijheid om te blijven

De vrijheid om te blijven

Pleidooi voor een bedachtzaam leven

De vrijheid om te blijven

 

Een van de interessantste denkers van haar generatie. ‘Een van de beste non-fictieboeken van 2023.’ Der Spiegel ‘Een inspirerend en tijdloos essay over innerlijke vrijheid’ ? Der Tagesspiegel


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 19,99

Ophalen: Nu 3 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving De vrijheid om te blijven

Zelden is vrijheid zo intens besproken als tijdens de pandemie: de vrijheid om te reizen, onbeperkt te bewegen, mensen te ontmoeten waar men maar wil. Maar hoe duurzaam is zo’n beperkte opvatting van vrijheid, nu we tijden tegemoet gaan waarin klimaatcrises of oorlogen hele gebieden onbewoonbaar maken en er steeds minder plekken zijn waar het nog goed leven is?
Volgens filosofe Eva von Redecker is het concept toe aan een grondige herziening: wat als we vrijheid opvatten als een plek waar we kunnen blijven? Dat klinkt als een paradox, maar in 'De vrijheid om te blijven' legt Von Redecker overtuigend uit waarom deze nieuwe invulling beter is voor mens en natuur, maar ook voor de gemeenschap omdat ze de afstand tussen individuen verkleint. Blijvende vrijheid kan alleen gezamenlijk tot stand worden gebracht. En ze groeit als we haar delen.


ISBN
9789021343037
Pagina's
192
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Alfabet uitgevers

Literaire non-fictie