Boekhandel Douwes Den Haag

Mijlpalen en millimeterwerk

Biografie van een oeuvre

Jan Brands

Mijlpalen en millimeterwerk

Mijlpalen en millimeterwerk

Biografie van een oeuvre

Mijlpalen en millimeterwerk

 

Alles en meer over het oeuvre van A.F.Th. van der Heijden Jan Brands volgde het werk van A.F.Th. van der Heijden veertig jaar lang en verzamelde gedurende die periode een enorme hoeveelheid gegevens, die hij in Mijlpalen en millimeterwerk presenteert.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 49,99

Ophalen: Nu 4 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Mijlpalen en millimeterwerk

Alles en meer over het oeuvre van A.F.Th. van der Heijden


Jan Brands volgde het werk van A.F.Th. van der Heijden veertig jaar lang en verzamelde gedurende die periode een enorme hoeveelheid gegevens, die hij in Mijlpalen en millimeterwerk presenteert. Hij bracht niet alleen Van der Heijdens omvangrijke oeuvre in kaart, en de aandacht die het kreeg in de pers en op radio en tv, maar schreef ook een ‘biografie’ van dat oeuvre: aan de hand van fragmenten uit interviews, brieven en prozateksten toont hij hoe het schrijverschap van Van der Heijden zich in de afgelopen decennia ontwikkelde.

Van der Heijden leidde Brands rond door zijn archieven en gaf hem een vooruitblik op alle boeken die nog in aanbouw zijn. Mijlpalen en millimeterwerk biedt zo een compleet overzicht – terwijl het tegelijkertijd pas een tussenstand is: de veelbekroonde schrijver die zijn hoofdpersonage Albert Egberts een pleidooi laat houden voor ‘leven in de breedte’ is op zijn zeventigste verjaardag nog lang niet van plan om op zijn lauweren te rusten. ‘Als ik ervoor zou kiezen om in een luie stoel te gaan zitten genieten van een soort dolce far niente,’ schrijft hij in zijn eigen bijdrage aan Mijlpalen en millimeterwerk, ‘zou ik onmiddellijk de schrijfkriebels krijgen: wat zonde dat ik hier zo ledig onderuitgezakt hang... ik had in die tijd drie bladzijden klad kunnen neerpennen. Schrijven is geen offer, het is een gave en een geschenk.’


ISBN
9789021419893
Pagina's
624
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Querido

Literaire non-fictie