Boekhandel Douwes Den Haag

Het Carnaval van het Zijn

Handboek ’Patafysica

Matthijs van Boxsel

Het Carnaval van het Zijn

Het Carnaval van het Zijn

Handboek ’Patafysica

Het Carnaval van het Zijn

 

De oppervlakte van God, de zijwindgevoeligheid van de optelsom, de invloed van vissenstaarten op de golfslag van de zee: de ’Patafysica is een vrolijke wetenschap. Het Carnaval van het Zijn behandelt de geschiedenis van het Franse Collège de ’Pataphysique.


Nog te verschijnen

€ 25,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Het Carnaval van het Zijn

De oppervlakte van God, de zijwindgevoeligheid van de optelsom, de invloed van vissenstaarten op de golfslag van de zee: de ’Patafysica is een vrolijke wetenschap.

Het Carnaval van het Zijn behandelt de geschiedenis van het Franse Collège de ’Pataphysique. Maar ook de invloed van de ’Patafysica op Nederlandse kunsten komt aan bod. Rudy Kousbroek noemde de ’Patafysica ‘de ultieme bevrijding van het irrationele denken’, Gerrit Komrij prees de ‘al naar believen zinloze of uiterst zinvolle wetenschap die alles te boven gaat’, en Rutger Kopland roemde het vermogen problemen op te lossen die door niemand als probleem worden ervaren.

Ten slotte wordt de Nederlandse Academie voor ’Patafysica gepresenteerd, met leerstoelen in de Vergeetkunde, de Ongezochte Vondst en de Gaapkunde. Ook de Strandbeesten van Theo Jansen lopen voorbij.

Het enig mogelijke antwoord op de domheid is de vrolijke wetenschap!


ISBN
9789021469737
Pagina's
256
Verschijnt
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Querido

Literaire non-fictie