Boekhandel Douwes Den Haag

Aan rozen denk ik in de winter

C.O. Jellema, 1936-2003

Gerben Wynia

Aan rozen denk ik in de winter

Aan rozen denk ik in de winter

C.O. Jellema, 1936-2003

Aan rozen denk ik in de winter

 

Dichter, essayist en vertaler C.O. Jellema (1936-2003) kreeg voor zijn poëzie pas laat de langverwachte erkenning en waardering. Biograaf Gerben Wynia laat zien hoe Jellema’s leven voor een niet onbelangrijk deel werd beheerst door onzekerheden en angsten.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 45,00


Beschrijving Aan rozen denk ik in de winter

Dichter, essayist en vertaler C.O. Jellema (1936-2003) kreeg voor zijn poëzie pas laat de langverwachte erkenning en waardering. Biograaf Gerben Wynia laat zien hoe Jellema’s leven voor een niet onbelangrijk deel werd beheerst door onzekerheden en angsten. Invoelend beschrijft hij diens worsteling met zijn homoseksualiteit: hoe hij zichzelf probeerde te rechtvaardigen en hoelang het duurde tot zijn identiteit in dit opzicht vorm kreeg en zich onverhuld kon manifesteren.
Ook Jellema’s literaire ontwikkeling wordt door Wynia helder in beeld gebracht. Boeiend beschrijft hij de wijze waarop Jellema, voor wie het dichten een existentiële betekenis had, pas na lang zoeken een eigen dichterlijke stem vond.
Aan rozen denk ik in de winter, de biografie van C.O. Jellema, is een monument voor een uniek dichter en een bijzonder dichterschap.


ISBN
9789021469775
Pagina's
648
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Querido

Literaire non-fictie