Boekhandel Douwes Den Haag

XTC

Een biografie

Philippus Zandstra & Wietse Pottjewijd

XTC

XTC

Een biografie

XTC

 

Sinds xtc werd geïntroduceerd in de housescene is de liefdesdrug een vaste waarde in de Nederlandse uitgaanswereld. Inmiddels hebben zo’n 1 miljoen Nederlanders ooit xtc geslikt en geldt de ondergrondse pillenindustrie als de grootste ter wereld.


Nog te verschijnen

€ 15,00

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving XTC

Sinds xtc werd geïntroduceerd in de housescene is de liefdesdrug een vaste waarde in de Nederlandse uitgaanswereld. Inmiddels hebben zo’n 1 miljoen
Nederlanders ooit xtc geslikt en geldt de ondergrondse pillenindustrie als de grootste ter wereld.

In XTC beschrijven freelance journalisten Philippus Zandstra (1982) en Wietse Pottjewijd (1986) haar onstuimige levensloop toe nu toe. Van de Bhagwancommunes, via experimenterende therapeuten, de RoXY in Amsterdam, hobbyende chemici en de loodsen op afgelegen industrieterreinen in Brabant, tot aan de raves die regelmatig opduiken. Het is niet alleen het verhaal van een verboden pilletje, maar ook een geschiedenis van gedogen, verbieden, testen en feesten in Nederland.

XTC werd lovend ontvangen en genomineerd voor zowel de Brusseprijs als de Pop Media Prijs. ‘Het boek is een essentiële bijdrage aan de geschiedschrijving van een belangwekkend deel van de popcultuur,’ aldus de jury van de laatste.

De Correspondent prijst het boek als ‘heerlijk geschreven’, en De Groene Amsterdammer looft de
eigenzinnigheid om xtc als een cultureel fenomeen te beschrijven: ‘Een keuze die erg goed uitpakt en het een origineel boek maakt.


ISBN
9789021471082
Pagina's
304
Verschijnt
NUR
320
Druk
4
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Querido Fosfor

Literaire non-fictie