Boekhandel Douwes Den Haag

De edele kunst van het uitstellen

Filosofisch zelfhulpboek voor de onverbeterlijke uitsteller

John Perry

De edele kunst van het uitstellen

De edele kunst van het uitstellen

Filosofisch zelfhulpboek voor de onverbeterlijke uitsteller

De edele kunst van het uitstellen

 

Filosofisch zelfhulpboek voor de onverbeterlijke uitstellerDit is geen boek voor onvermoeibare multitaskers die elke klus ruim voor de deadline afronden. Zij vormen de uitzondering op de regel: de meerderheid van ons bestaat uit hardnekkige uitstellers die het op het laatste moment laten aankomen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 17,50

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving De edele kunst van het uitstellen

Filosofisch zelfhulpboek voor de onverbeterlijke uitsteller

Dit is geen boek voor onvermoeibare multitaskers die elke klus ruim voor de deadline afronden. Zij vormen de uitzondering op de regel: de meerderheid van ons bestaat uit hardnekkige uitstellers die het op het laatste moment laten aankomen. Voor hen komt dit boek als geroepen.

‘John Perry is de grappigste filosoof sinds Groucho Marx. Hij deelt zijn wijsheid met humor.’ – Thomas Cathcart, auteur van Heidegger en het hangbuikzwijn

Het klinkt misschien contra-intuïtief, maar je kunt juist veel bereiken door dingen uit te stellen. Je krijgt soms de beste ingevingen onder tijdsdruk en sommige problemen lossen zich vanzelf op als je ze op hun beloop laat. Er is bovendien een groot verschil tussen gestructureerde uitstellers die wel degelijk allerlei dingen gedaan krijgen (alleen niet altijd de dingen die ze gepland hadden te doen) en ‘gewoon’ luie mensen die niet eens komen tot het stellen van doelen.

Tijdens een ernstige aanval van uitstelgedrag schreef John Perry als afleiding het essay Uitstellen en toch iets gedaan krijgen. Het ging viral en hij won er de Ig Nobelprijs voor de Literatuur mee. Vervolgens werkte hij zijn essay uit tot dit inmiddels in 24 landen verschenen boek (terwijl hij eigenlijk aan een ander boek had moeten werken). Zelf is hij daarmee het levende bewijs dat uitstelgedrag tot goede resultaten kan leiden. In De edele kunst van het uitstellen leert hij ons op humoristische wijze de fijne kneepjes van ‘gestructureerd uitstellen’ en doet hij ons inzien dat uitstellen niet iets slechts hoeft te zijn!ISBN
9789021478173
Pagina's
144
Verschenen
NUR
770
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Volt

Psychologie