Boekhandel Douwes Den Haag

Anne Frank

Leven, werk en betekenis

Ronald Leopold

Anne Frank

Anne Frank

Leven, werk en betekenis

Anne Frank

 

Van 12 juni 1942, haar dertiende verjaardag, tot 1 augustus 1944 schrijft Anne Frank in haar dagboek over hoe haar familie en vier andere Joden zich twee jaar lang voor de Duitse bezetters verbergen in het Achterhuis in Amsterdam.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 20,00

Ophalen: Nu 9 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Anne Frank

Van 12 juni 1942, haar dertiende verjaardag, tot 1 augustus 1944 schrijft Anne Frank in haar dagboek over hoe haar familie en vier andere Joden zich twee jaar lang voor de Duitse bezetters verbergen in het Achterhuis in Amsterdam. Ze vertelt over angst, hoop en plannen voor de tijd na de oorlog, over het gespannen leven van alledag en de ellende van de onderduikers, en ze observeert hoe ze opgroeit onder heel bijzondere omstandigheden. Het dagboek wordt later een van de meest gelezen boeken over de Jodenvervolging.

Ronald Leopold beschrijft het korte leven van Anne Frank en haar familie, de jaren voor en tijdens de onderduik en wat we op basis van het meest actuele onderzoek weten over de arrestatie, de deportatie en haar dood in concentratiekamp Bergen-Belsen. Daarnaast toont dit boek hoe het dagboek na de oorlog onderdeel werd van de wereldliteratuur en uitgroeide tot inspiratiebron en erfenis voor ons allemaal.


ISBN
9789021481906
Pagina's
200
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Querido

Literaire non-fictie