Boekhandel Douwes Den Haag

Zevenpoot

Een serenade aan de mens

Arnon Grunberg & Thé Tjong-Khing

Zevenpoot

Zevenpoot

Een serenade aan de mens

Zevenpoot

 

Een unieke samenwerking van Arnon Grunberg en Thé Tjong-Khing‘Onze liefde overwint alles,’ zeggen mevrouw en meneer Knoblauch wanneer ze een piepklein zoontje met acht beentjes krijgen, ‘we houden van hem zoals hij is.’ Maar de buitenwereld heeft haar bedenkingen.


Leverbaar

€ 23,99

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Opsturen: levertijd 1 tot 2 werkdagen


Beschrijving Zevenpoot

Een unieke samenwerking van Arnon Grunberg en Thé Tjong-Khing


‘Onze liefde overwint alles,’ zeggen mevrouw en meneer Knoblauch wanneer ze een piepklein zoontje met acht beentjes krijgen, ‘we houden van hem zoals hij is.’ Maar de buitenwereld heeft haar bedenkingen. Is de achtbener een medisch wonder? Moderne kunst? Een vreemdeling?

Onder de titel Wit privilege met zeven benen (eentje brak per ongeluk af) wordt hij tentoongesteld in het Stedelijk Museum. Toch wil het met zijn maatschappelijke acceptatie niet vlotten. Nadat de ouders hun spaargeld kwijtraken aan een alternatieve genezer, ervaart de jongen in Ter Apel barmhartigheid, misschien ook dankzij zijn vader, die hem heeft voorgehouden: waarheid is wat de mensen willen horen. Uiteindelijk overwint de liefde inderdaad alles, maar altijd anders dan je denkt.

Arnon Grunbergs satirische vertelling, in de geest van Rabelais, is ook een zachtaardig commentaar op kunst, cultuur, ideologie en maatschappij. Thé Tjong-Khing zorgde voor de illustraties – zeker zo speels als de tekst.ISBN
9789021487267
Pagina's
176
Verschenen
NUR
301
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Querido

Romans