Boekhandel Douwes Den Haag

Het woud der verwachting

Het leven van Charles van Orleans

Hella S. Haasse

Het woud der verwachting

Het woud der verwachting

Het leven van Charles van Orleans

Het woud der verwachting

 

In 1949 publiceerde Hella S. Haasse, nog maar pas gedebuteerd met Oeroeg, haar magistrale historische roman Het woud der verwachting. Het boek werd een internationale bestseller en is tot op de dag van vandaag een van haar meest gelezen romans.De roman volgt het levensverhaal van de edelman Charles van Orléans (1394-1465) tijdens de machtsstrijd tussen de concurrerende huizen van Bourgondië en Orléans en de Honderdjarige Oorlog tegen Engeland.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 20,00

Ophalen: Nu 3 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Het woud der verwachting

In 1949 publiceerde Hella S. Haasse, nog maar pas gedebuteerd met Oeroeg, haar magistrale historische roman Het woud der verwachting. Het boek werd een internationale bestseller en is tot op de dag van vandaag een van haar meest gelezen romans.

De roman volgt het levensverhaal van de edelman Charles van Orléans (1394-1465) tijdens de machtsstrijd tussen de concurrerende huizen van Bourgondië en Orléans en de Honderdjarige Oorlog tegen Engeland. Charles werd gevangengenomen en vijfentwintig jaar lang opgesloten in de Londense Tower, waar hij zijn gedichten begon te schrijven.

Haasse laat in beeldende scènes de middeleeuwse banketten en jachtpartijen, de intriges en de hoofse élégance herleven.


‘Toen ik Het woud der verwachting voor de eerste maal las, viel ik al voor het meesterschap waarmee Haasse dit stukje Europese geschiedenis wist te grijpen, maar miste ik de nodige historische achtergrond om het geheel in zijn volle rijkdom te zien. Vele jaren later herlas ik het boek tijdens het schrijven van De Bourgondiërs, en werd mijn respect alleen maar groter.’ – Bart Van LooISBN
9789021498607
Pagina's
616
Verschenen
NUR
301
Druk
33
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Querido

Romans