Boekhandel Douwes Den Haag

De heilige natuur

Het herstel van de relatie met onze natuurlijke omgeving

Karen Armstrong

De heilige natuur

De heilige natuur

Het herstel van de relatie met onze natuurlijke omgeving

De heilige natuur

 

Gedurende het grootste deel van de menselijke geschiedenis werd de natuur als heilig beschouwd en geloofde men dat goden in de natuur alomtegenwoordig waren. Dat gold voor bijna alle culturen en religieuze tradities ter wereld.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 15,00


Beschrijving De heilige natuur

Gedurende het grootste deel van de menselijke geschiedenis werd de natuur als heilig beschouwd en geloofde men dat goden in de natuur alomtegenwoordig waren. Dat gold voor bijna alle culturen en religieuze tradities ter wereld. Toen de westerse mens in de zeventiende eeuw God en de natuur van elkaar scheidde, was dat méér dan een breuk met duizenden jaren van verworven wijsheid en ervaring: we zagen er de legitimatie in om onze omgeving te plunderen en onszelf boven de natuur te plaatsen.

Karen Armstrong stelt dat het niet genoeg is om ons gedrag te veranderen als we de dreigende milieuramp willen afwenden: we moeten leren anders te denken en te voelen over onze natuurlijke omgeving. Ze is ervan overtuigd dat ons religieus erfgoed ons kan leren hoe we de spirituele band met de natuur kunnen herstellen.


ISBN
9789021498669
Pagina's
256
Verschenen
NUR
730
Druk
4
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Querido

Filosofie