Boekhandel Douwes Den Haag

De laatste Buendia

Peter Daerden

De laatste Buendia

De laatste Buendia

De laatste Buendia

 

Een levendige ontdekkingsreis door het land en het universum van een wereldberoemde schrijver.   Colombia: exotisch, mythisch, woest aantrekkelijk en heerlijk onbetreden. Peter Daerden reisde duizenden kilometers door het land en verzamelde er even onwaarschijnlijke als onweerstaanbare verhalen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 24,99


Beschrijving De laatste Buendia

Een levendige ontdekkingsreis door het land en het universum van een wereldberoemde schrijver.
 
Colombia: exotisch, mythisch, woest aantrekkelijk en heerlijk onbetreden. Peter Daerden reisde duizenden kilometers door het land en verzamelde er even onwaarschijnlijke als onweerstaanbare verhalen. De laatste Buendía brengt geen goedkope clichés, maar vertelt over een Belgische paleizenbouwer in Medellín, decadente bananengekte in de kuststreek, de raadselachtige reizen van Leopold III en prins Bernhard, schoenpoetsers die Proust citeren en de Bogotaanse midlifecrisis van William Burroughs.
 
Tegelijk werpt dit boek een licht op een onbekend en kleurrijk facet van het Belgische migratieverleden: hoe de Colombiaanse elite tussen de twee wereldoorlogen in de ban raakte van de lokroep van Brussel. Een fascinerende geschiedenis die Nobelprijswinnaar Gabriel García Márquez verwerkte in Honderd jaar eenzaamheid.


ISBN
9789022340929
Pagina's
182
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Tzara

Literaire non-fictie