Boekhandel Douwes Den Haag

Monsieur Hawarden

Filip de Pillecyn

Monsieur Hawarden

Monsieur Hawarden

Monsieur Hawarden

 

Toen Filip De Pillecyn in 1935 Monsieur Hawarden publiceerde, was dit verhaal over een Franse vrouw die zich in de buurt van Malmedy vestigt om daar als man door het leven te gaan een unicum in de Vlaamse literatuur.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 24,99


Beschrijving Monsieur Hawarden

Toen Filip De Pillecyn in 1935 Monsieur Hawarden publiceerde, was dit verhaal over een Franse vrouw die zich in de buurt van Malmedy vestigt om daar als man door het leven te gaan een unicum in de Vlaamse literatuur. Afstandelijk en in een vrij verheven stijl beschrijft hij hoe de vrouw een nieuw leven opbouwt, maar soms ook ten prooi valt aan diepe melancholie.
 
De Pillecyn baseerde zich voor deze novelle op een waargebeurd verhaal dat hem verteld werd toen hij leraar was in Malmedy. Naast een gloedvol woord vooraf van Tom Lanoye en prachtige illustraties van Reinhart Croon bevat deze ultieme editie van Monsieur Hawarden ook een diepgravend historisch onderzoek van Annick Lesage naar het personage op wiens leven het boek gebaseerd is. In dat onderzoek duikt ook George Sand op.


ISBN
9789022340981
Pagina's
160
Verschenen
NUR
301
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Tzara

Romans