Boekhandel Douwes Den Haag

Wereld van Clovis

Jeroen Wijnendaele

Wereld van Clovis

Wereld van Clovis

Wereld van Clovis

 

In de loop van de vijfde eeuw na onze tijdrekening werd de machtspositie van de Romeinen in het Westen langzaam overgenomen door een dozijn vorstendommen. Een van deze vorstendommen was dat van de Franken.


Nog te verschijnen

€ 19,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Wereld van Clovis

In de loop van de vijfde eeuw na onze tijdrekening werd de machtspositie van de Romeinen in het Westen langzaam overgenomen door een dozijn vorstendommen. Een van deze vorstendommen was dat van de Franken. Voor lange tijd bestonden zij uit een verbond van Germaanse stammen die een weinig opvallende rol speelden naast het grote Rome.

Onder de heerschappij van Clovis (481-511) wisten de Franken echter het leeuwendeel van Gallië te veroveren en de basis te leggen voor een duurzame dynastie. Als eerste katholieke koning bracht Clovis eenheid in een versnipperd politiek landschap en hij schiep een rijk dat de macht op het Europese continent definitief zou hertekenen. Via verrassende verhalen en rake observaties vertelt historicus Jeroen Wijnendaele in De wereld van Clovis over de tijd waarin deze legendarische vorst leefde en over het ontstaan van zijn volk.


ISBN
9789023442141
Pagina's
240
Verschijnt
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
De Bezige Bij

Geschiedenis