Boekhandel Douwes Den Haag

Licht en geluid

Peter Sloterdijk

Licht en geluid

Licht en geluid

Licht en geluid

 

Meesterdenker Peter Sloterdijk verkent in dit boek de grenzen tussen filosofie en literatuur en tussen redenering en vertelling. 'De mensheidstijd is een tijd van de wereldvormende bliksem, die wij als zodanig niet zien, omdat wij ons, doordat we in de wereld zijn, midden in de bliksem bevinden.'


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 20,00

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Licht en geluid

Meesterdenker Peter Sloterdijk verkent in dit boek de grenzen tussen filosofie en literatuur en tussen redenering en vertelling.

'De mensheidstijd is een tijd van de wereldvormende bliksem, die wij als zodanig niet zien, omdat wij ons, doordat we in de wereld zijn, midden in de bliksem bevinden.' De Duitse filosoof Peter Sloterdijk beschrijft de mens in dit essay over licht en geluid als een bliksemschicht. In een verblindend licht en met een donderend geraas komen we op de wereld af. Sloterdijk duidt de bliksemse boel aan de hand van klassieke en moderne kunst, variërend van muziek tot architectuur, van verstilde kunst tot de kunst van het bewegen en van design tot typografie. Hij blijft daarbij ver van de platgelopen paden van de gangbare kunstbeschouwing. Zijn essay begeeft zich op de rand van het zichtbare en het onzichtbare, van het hoorbare en onhoorbare.


ISBN
9789024432493
Pagina's
128
Verschenen
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom

Filosofie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren