Boekhandel Douwes Den Haag

Tijd als kwetsbaarheid

In de filosofie van Emmanuel Levinas

Jan Keij

Tijd als kwetsbaarheid

Tijd als kwetsbaarheid

In de filosofie van Emmanuel Levinas

Tijd als kwetsbaarheid

 

Filosofen en natuurkundigen denken al millennia na over het verschijnsel ‘tijd’, maar raakten nooit tot de kern. Door ‘tijd’ te typeren als kwetsbaarheid en sterfelijkheid slaagde de Franse denker Levinas daar wel in.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 27,90

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Tijd als kwetsbaarheid

Filosofen en natuurkundigen denken al millennia na over het verschijnsel ‘tijd’, maar raakten nooit tot de kern. Door ‘tijd’ te typeren als kwetsbaarheid en sterfelijkheid slaagde de Franse denker Levinas daar wel in. Hij maakt duidelijk dat tijd naast lijden ook al het schone, alle vreugde, affectie en bovenal ethiek mogelijk maakt. Hiermee valt alles in onze werkelijkheid op zijn plaats. Levinas toont dit aan door te argumenteren vanuit de alledaagse ervaring. Dit maakt zijn mooie, revolutionaire denken over tijd zo herkenbaar en realistisch.

In Tijd als kwetsbaarheid legt filosoof Jan Keij Levinas’ tijdconcept op heldere en aangrijpende wijze uit. Hij put daarbij uit de filosofie, de natuurkunde en de wereldliteratuur. Keij laat zien dat de mens tijd is: wij zijn gemaakt van tijd. Die geeft het leven pas waarde. Wees daarom blij dat het leven tijd(elijk) is.


ISBN
9789024433995
Pagina's
276
Verschenen
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom

Filosofie