Boekhandel Douwes Den Haag

De constructie van de wereld

De filosofie van Bruno Latour

Arjen Kleinherenbrink

De constructie van de wereld

De constructie van de wereld

De filosofie van Bruno Latour

De constructie van de wereld

 

Bruno Latour is de eerste grote filosoof die de wereld systematisch in termen van netwerken denkt. Hij laat op intrigerende wijze zien hoe talloze uiteenlopende zaken zich met elkaar moeten vervlechten om bureaucratische organisaties, wetenschappelijke theorieën, complexe technologieën en menselijke samenlevingen tot stand te brengen.


Nog te verschijnen

€ 24,90

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving De constructie van de wereld

Bruno Latour is de eerste grote filosoof die de wereld systematisch in termen van netwerken denkt. Hij laat op intrigerende wijze zien hoe talloze uiteenlopende zaken zich met elkaar moeten vervlechten om bureaucratische organisaties, wetenschappelijke theorieën, complexe technologieën en menselijke samenlevingen tot stand te brengen. Als grondlegger van de zogenoemde actor-netwerktheorie speelt hij al meer dan veertig jaar een prominente rol in debatten over wetenschap, politiek, technologie en ecologie.

Latour is wereldwijd een van de meest geciteerde auteurs in de sociale wetenschappen, maar hij staat ook in toenemende mate op de radar van kunstenaars en beleidsmakers. In al deze domeinen doet zijn denken de gemoederen hoog oplopen. Zijn critici noemen hem zowel een gevaarlijke postmodernist als een bloedeloze technocraat. Zijn bewonderaars zien zijn werk juist als een instrument om de wereld met een realistische en inclusieve blik tegemoet te treden.

Arjen Kleinherenbrink (1984) is metafysicus en filosofisch antropoloog aan de Radboud Universiteit, waar hij ook het programma Philosophy, Politics and Society coördineert. Zijn eerdere Nederlandstalige boeken zijn Alles is een machine (2017) en Avonturen bestaan niet (2018, met Simon Gusman).


ISBN
9789024441877
Pagina's
256
Verschijnt
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom

Filosofie