Boekhandel Douwes Den Haag

Boek van de toekomst

VPRO Tegenlicht

Boek van de toekomst

Boek van de toekomst

VPRO Tegenlicht

Boek van de toekomst

 

In het Boek van de toekomst onderzoeken de toekomstverkenners van VPRO Tegenlicht de ontwikkelingen die de wereld in de 21ste eeuw vormgeven. Ze staan in de frontlinie, waar nieuwe ideeën in politiek, economie, cultuur, technologie en wetenschap worden ontwikkeld, getest en bekritiseerd.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 29,95


Beschrijving Boek van de toekomst

In het Boek van de toekomst onderzoeken de toekomstverkenners van VPRO Tegenlicht de ontwikkelingen die de wereld in de 21ste eeuw vormgeven. Ze staan in de frontlinie, waar nieuwe ideeën in politiek, economie, cultuur, technologie en wetenschap worden ontwikkeld, getest en bekritiseerd. Met filmische middelen en in gesprek met internationale denkers en doeners zoeken ze naar sporen van morgen in de wereld van vandaag. Het resultaat is een caleidoscoop van perspectieven en vaak conflicterende toekomstvisies.

Het Boek van de toekomst doet verslag van een wonderbaarlijke wereld in wording. Met nieuwe essays en een selectie van internationale interviews uit 558 audiovisuele producties van Tegenlicht biedt het een tijdlijn van de grote vragen van deze eeuw, en een unieke blik op een kolkende, maar hoopvolle wereld. Kunnen we in de hectische stroom van beelden en alternatieve feiten de echte wereld nog ontwaren? Kan terugkijken ons helpen om scherper vooruit te kijken? En wat zien we eigenlijk als we stilstaan? Het Boek van de toekomst biedt inspiratie en perspectief aan iedereen die met deze vragen rondloopt en verder wil kijken.

Over klimaat, energie, biotechnologie, data, kunstmatige intelligentie, ongelijkheid, geopolitiek en migratie: we ervaren allemaal dagelijks hoe abstracte veranderingen onze levens raken en onze kansen beïnvloeden. Technologie is onder onze huid gekropen, klimaatverandering is grenzeloos en ons lot is vervlochten met dat van heel veel anderen. Hoe houden we grip op die wereld? Hoe voelen we ons er thuis? En welke rol kunnen onafhankelijke media daarbij spelen?

Met essays van: Mark Deuze, Joris Luyendijk, Kiza Magendane, Koert van Mensvoort, Marjan Minnesma, Maarten Schinkel, Marleen Stikker en Richard Vijgen.

En interviews met: Rutger Bregman, John le Carré, Orsola de Castro, Patrisse Cullors, Damiaan Denys, George Dyson, Anand Giridharadas, Yuval Noah Harari, Polly Higgins, Kevin Kelly, Naomi Klein, Maria Mazzucato, Achille Mbembe, Kishore Mahbubani, William McDonough & Michael Braungart, George Monbiot, Evgeny Morozov, Elon Musk, Roger Penrose, Thomas Piketty, Peter Pomerantsev, Kate Raworth, David Van Reybrouck, Jeremy Rifkin, Douglas Rushkoff, Layla Saad, Ricardo Semler, Peter Sloterdijk, Andrew Waugh, Ai Weiwei & Shoshana Zuboff

Vormgeving: Irma Boom
Samenstelling: VPRO Tegenlicht
Het Boek van de toekomst is beschikbaar met omslagen in drie verschillende kleuren: fluor roze, groen en blauw.


ISBN
9789024443109
Pagina's
256
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom

Literaire non-fictie