Boekhandel Douwes Den Haag

Hoe meneer Prins zijn gedachten kwijtraakte

Verhalen uit de spreekkamer van de neuropsycholoog

Martine van Zandvoort & Helen Anema & Josje Kal & Annelies Buhrmann & Sarai Boelema & Irene Huenges Wajer & Esther van den Berg & Mariska Mantione & Carla Ruis & Haike van Stralen & Kim Verweij

Hoe meneer Prins zijn gedachten kwijtraakte

Hoe meneer Prins zijn gedachten kwijtraakte

Verhalen uit de spreekkamer van de neuropsycholoog

Hoe meneer Prins zijn gedachten kwijtraakte

 

Dan, zomaar uit het niets, heeft ze het gevoel alsof de wereld om haar heen verandert. Alles lijkt ineens van plastic. Als ze naar haar eigen handen kijkt, lijkt ze wel een avatar. Niet blauw, zoals in de film, maar nep.’ Elf klinisch neuropsychologen bespreken in dit boek ‘die ene patiënt’.


Nog te verschijnen

€ 22,50

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Hoe meneer Prins zijn gedachten kwijtraakte

Dan, zomaar uit het niets, heeft ze het gevoel alsof de wereld om haar heen verandert. Alles lijkt ineens van plastic. Als ze naar haar eigen handen kijkt, lijkt ze wel een avatar. Niet blauw, zoals in de film, maar nep.’

Elf klinisch neuropsychologen bespreken in dit boek ‘die ene patiënt’. Die patiënt die hen aan het denken zette, die hun altijd is bijgebleven, die hen verbaasde of hun iets leerde over veerkracht. Het verhaal van Lizzy, wier wereld van plastic lijkt; van Anja, voor wie woorden hun betekenis interviewsverliezen; van meneer Pietersen, die ten onrechte vreest voor dementie; en van meneer Prins, wiens angst bewaarheid wordt. Het levert een bont gezelschap op van mensen die vechten voor hun leven, leren leven met een beperking, zich noodgedwongen neerleggen bij een onvermijdelijk einde, of zich juist in al hun veerkracht laten zien.

Dit boek is interessant voor iedereen die zich verwondert over hoe wij mensen functioneren en over wat daar allemaal bij komt kijken. Daarnaast kan het een bron van troost, herkenning en hoop zijn voor (de naasten van) de steeds grotere groep mensen die leven met niet-aangeboren hersenletsel.

De auteurs zijn klinisch neuropsychologen: Helen Anema, Esther van den Berg, Sarai Boelema, Annelies Buhrmann, Irene Huenges Wajer, Josje Kal, Mariska Mantione, Carla Ruis, Haike van Stralen, Kim Verweij en Martine van Zandvoort.


ISBN
9789024446285
Pagina's
240
Verschijnt
NUR
770
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom

Psychologie