Boekhandel Douwes Den Haag

Grootse dromen

André Nusselder

Grootse dromen

Grootse dromen

Grootse dromen

 

Alle mensen dromen van vrijheid en vervulling. Iedereen wil de gebreken van het bestaan opheffen, wegdromen, uitdoven, verdoven ... wat dan ook om er maar aan te ontsnappen. In Grootse dromen onderzoekt André Nusselder de onbewuste drijfveren van de mens.


Nog te verschijnen

€ 24,90

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Grootse dromen

Alle mensen dromen van vrijheid en vervulling. Iedereen wil de gebreken van het bestaan opheffen, wegdromen, uitdoven, verdoven ... wat dan ook om er maar aan te ontsnappen. In Grootse dromen onderzoekt André Nusselder de onbewuste drijfveren van de mens. De Duitse filosoof G.W.F. Hegel en de Franse psychoanalyticus Jacques Lacan zijn daarbij zijn belangrijkste gesprekspartners. In zijn fundamentele beschouwing van het ego, de betekenis van de ander, rivaliteit en verbondenheid stuit Nusselder op de grote kwesties van deze tijd: identiteit, gemeenschap en het verlangen naar vrijheid.

Over Meer dan de mens alleen:
‘Een mooi en goed toegankelijk boek. Iedereen die zich voor cultuur interesseert en zichzelf ziet als een drager ervan, zal dit boek met plezier lezen.’ – Eric Bolle in Filosofie Tijdschrift

‘Dit boek is een zeldzaam heldere en vooral ook originele introductie op de psychoanalyse. Het biedt een mooi tegenwicht tegen verhalen waarin je hart volgen automatisch leidt tot een gelukkig leven. Dat is zeer, zeer nuttig.’ – Tanny Dobbelaar in Trouw

André Nusselder (1969) is filosoof en docent Onderwijs & Technologie. Hij publiceerde eerder Interface Fantasy (onder redactie van Slavoj Žižek) en The Surface Effect. The Screen of Fantasy in Psychoanalysis. In 2021 verscheen bij Boom zijn eerste Nederlandstalige werk, Meer dan de mens alleen (genomineerd voor de Socratesbeker 2022).


ISBN
9789024448289
Pagina's
256
Verschijnt
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom

Filosofie