Boekhandel Douwes Den Haag

Zingevende gespreksvoering

Helpen als er geen oplossingen zijn

Marjoleine Vosselman & Kick van Hout

Zingevende gespreksvoering

Zingevende gespreksvoering

Helpen als er geen oplossingen zijn

Zingevende gespreksvoering

 

Hulpverleners willen mensen helpen. Maar wat zeg je tegen een ernstig zieke cliënt die zich afvraagt: ‘Waarom ik?’ En hoe help je een succesvolle cliënt voor wie het leven een ondraaglijke sleur is?


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 26,50

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Zingevende gespreksvoering

Hulpverleners willen mensen helpen. Maar wat zeg je tegen een ernstig zieke cliënt die zich afvraagt: ‘Waarom ik?’ En hoe help je een succesvolle cliënt voor wie het leven een ondraaglijke sleur is? Hoe kun je helpen als er geen oplossingen zijn?

Zingevende gespreksvoering biedt vaardigheden en werkvormen voor de vakkundige begeleiding bij zinvragen. Het thema zingeving leeft volop onder professionele hulpverleners, maar velen ervaren ‘methodische onhandigheid’ als er zinvragen spelen. Terwijl het concreet vormgeven van zingevende gespreksvoering vaak minder moeilijk is dan wordt gedacht.

Aan de hand van vier aspecten van zinvragen die methodische aanknopingspunten bieden, presenteert Zingevende gespreksvoering een bruikbaar handelingsmodel voor hulpverleners. De vier aspecten van zinvragen zijn:
• traagheid
• ambivalentie
• raadselachtigheid
• waarden

Het handelingsmodel voor hulpverleners is gebaseerd op onderbouwde theorie en biedt verrassende invalshoeken. De vele praktijkvoorbeelden maken dit boek herkenbaar en toegankelijk.

In deze tweede herziene editie speelt zingeving een nog centralere rol en is er meer aandacht voor de inspiratiebronnen van zingevende gespreksvoering. Daarnaast is het boek verrijkt met extra praktijkvoorbeelden en biedt het de lezer nog meer aanknopingspunten voor het werken met zinvragen.


ISBN
9789024450527
Pagina's
160
Verschenen
NUR
770
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom

Psychologie