Boekhandel Douwes Den Haag

Had ik maar ...

Waarom je zonder spijt niet verder komt

Robert Leahy

Had ik maar ...

Had ik maar ...

Waarom je zonder spijt niet verder komt

Had ik maar ...

 

Gevoelens van spijt kunnen de gevangenis vormen waarin je je opsluit, maar ook de poort zijn naar nieuwe, positieve mogelijkheden. We kunnen ons vrijwel allemaal situaties herinneren waarvan we wilden dat ze anders waren verlopen, waarin we fantaseren dat we een andere afslag hadden genomen, andere keuzes hadden gemaakt.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 27,95

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Had ik maar ...

Gevoelens van spijt kunnen de gevangenis vormen waarin je je opsluit, maar ook de poort zijn naar nieuwe, positieve mogelijkheden.
We kunnen ons vrijwel allemaal situaties herinneren waarvan we wilden dat ze anders waren verlopen, waarin we fantaseren dat we een andere afslag hadden genomen, andere keuzes hadden gemaakt. Spijt is naast liefde de bekendste menselijke emotie. De kunst is om er niet in vast te lopen. Gevoelens van spijt en schuld horen er niet alleen bij, we hebben ze zelfs nodig, aldus Leahy.
Spijt is een emotie die ons in staat stelt te leren en ons aan te passen aan wat het leven ons brengt. Door spijt leren we niet alleen van fouten, we leren ook anticiperen en andere, betere keuzes te maken.
Spijt stelt ons in staat sorry te zeggen en relaties te repareren. Waarom heeft spijt dan zo’n slecht imago? Omdat spijt ons ook kan gijzelen en gevangen kan houden in het verleden. Het kan leiden tot eindeloze zelfkritiek, depressie en besluiteloosheid.
Aan de hand van talloze voorbeelden uit zijn praktijk legt Leahy vriendelijk en vaardig uit hoe je evenwichtiger om kunt gaan met spijt en hoe je spijt kunt gebruiken in je beslissingsproces. Maar ook hoe je gevoelens van spijt kunt laten varen als je er alleen maar miserabel van wordt. Een must-read voor risiconemers en spijtvermijders.


ISBN
9789024450893
Pagina's
264
Verschenen
NUR
770
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom

Psychologie