Boekhandel Douwes Den Haag

De mens als dier

Waarom we toch niet in de natuur passen

Markus Gabriel

De mens als dier

De mens als dier

Waarom we toch niet in de natuur passen

De mens als dier

 

‘Markus Gabriel is de jonge god van de Duitse filosofie. Neurologen, biologen en postmodernisten krijgen er ongenadig van langs in zijn boeken. Die zijn speels en zitten vol met alledaagse voorbeelden, grappige overdrijvingen en verwijzingen naar populaire cultuur.’ – de Volkskrant   De mensheid staat op de rand van de afgrond.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 29,90

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving De mens als dier

‘Markus Gabriel is de jonge god van de Duitse filosofie. Neurologen, biologen en postmodernisten krijgen er ongenadig van langs in zijn boeken. Die zijn speels en zitten vol met alledaagse voorbeelden, grappige overdrijvingen en verwijzingen naar populaire cultuur.’ – de Volkskrant


 


De mensheid staat op de rand van de afgrond. Om onze dreigende zelfvernietiging te voorkomen, moeten we ons beeld van de wereld en van onszelf radicaal herzien. Daarom pleit Markus Gabriel voor een Nieuwe Verlichting, waarin de mens als dier centraal staat. Op originele wijze verbindt hij de filosofische traditie met de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Door zelfonderzoek van ons dier-zijn kunnen we leren de natuur in en buiten ons te herkennen als iets radicaal vreemds dat we niet kunnen en mogen beheersen. In De mens als dier neemt Markus Gabriel de lezer mee op zoek naar onze menselijkheid, onze dierlijkheid en de grenzen van wat we kunnen weten.


 


Markus Gabriel (1980) verwierf zijn status van briljant filosoof mede door zijn benoeming als jongste hoogleraar van Duitsland. Bij Boom verscheen Gabriels trilogie over het Nieuwe Realisme in Nederlandse vertaling: Waarom de wereld niet bestaat (2014), Waarom we vrij zijn als we denken (2016) en De zin van denken (2019). In 2021 verscheen Morele vooruitgang in duistere tijden.


ISBN
9789024452675
Pagina's
272
Verschenen
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom

Filosofie