Boekhandel Douwes Den Haag

Nagelaten fragmenten deel 6

Van herfst 1885 tot herfst 1887

Friedrich Nietzsche

Nagelaten fragmenten deel 6

Nagelaten fragmenten deel 6

Van herfst 1885 tot herfst 1887

Nagelaten fragmenten deel 6

 

De Nachlass is als een atelier, een werkplaats of een laboratorium, waar je de denker en schrijver Nietzsche tijdens zijn arbeid gadeslaat. Toen Nietzsche in 1900 overleed, liet hij een groot aantal schriften na met aantekeningen, ontwerpen, schema’s en aanzetten tot een gedachte, al dan niet uitgewerkt.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 49,90


Beschrijving Nagelaten fragmenten deel 6

De Nachlass is als een atelier, een werkplaats of een laboratorium, waar je de denker en schrijver Nietzsche tijdens zijn arbeid gadeslaat.

Toen Nietzsche in 1900 overleed, liet hij een groot aantal schriften na met aantekeningen, ontwerpen, schema’s en aanzetten tot een gedachte, al dan niet uitgewerkt. Deze massa notities bleef onuitgezocht sluimeren in het Nietzschearchief, totdat in de jaren zestig van de twintigste eeuw twee Italiaanse filosofen, Giorgio Colli en Mazzino
Montinari, de papieren ordenden en gereedmaakten voor publicatie. Pas bij het verschijnen van de eerste delen in 1967 werd het belang van deze nalatenschap voor een juist begrip van Nietzsches filosofie duidelijk. Beroemd zijn Nietzsches notities over het Europese nihilisme en de eeuwige terugkeer van hetzelfde.


ISBN
9789024462568
Verschenen
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom

Filosofie