Boekhandel Douwes Den Haag

Basisverzen van het middenpad

Nagarjuna

Basisverzen van het middenpad

Basisverzen van het middenpad

Basisverzen van het middenpad

 

Nieuwe vertaling toont de filosofische waarde van deze boeddhistische klassieker. Basisverzen van het middenpad is een hoofdwerk uit de boeddhistische traditie. In dit werk ontwikkelt Nagarjuna de notie van leegte: het idee dat schijnbaar reële of objectief bestaande dingen en begrippen geen eigen, onvergankelijk bestaan hebben.


Nog te verschijnen

€ 24,90

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Basisverzen van het middenpad

Nieuwe vertaling toont de filosofische waarde van deze boeddhistische klassieker.

Basisverzen van het middenpad is een hoofdwerk uit de boeddhistische traditie. In dit werk ontwikkelt Nagarjuna de notie van leegte: het idee dat schijnbaar reële of objectief bestaande dingen en begrippen geen eigen, onvergankelijk bestaan hebben. Het werk is niet alleen van belang voor belijdende boeddhisten; het bezit een verrassende relevantie voor discussies in de hedendaagse metafysica en niet-klassieke logica.

Deze nieuwe vertaling van Michiel Leezenberg probeert recht te doen aan zowel de religieuze inhoud als het filosofische karakter van de tekst. Ze is voorzien van een uitvoerig commentaar en een verklarende woordenlijst van de belangrijkste technische termen.

Nagarjuna (circa 150-circa 250) is een van de belangrijkste en invloedrijkste denkers van het filosofische boeddhisme. Latere stromingen, zoals het zenboeddhisme, zijn deels ontwikkeld in aansluiting of in reactie op zijn werk; en ook voor hedendaagse filosofen is zijn denken relevant.


ISBN
9789024463527
Pagina's
216
Verschijnt
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom

Filosofie