Boekhandel Douwes Den Haag

Welkom in het symbioceen

Over de verstrengeling van natuur, cultuur en techniek

Jos de Mul

Welkom in het symbioceen

Welkom in het symbioceen

Over de verstrengeling van natuur, cultuur en techniek

Welkom in het symbioceen

 

Verkenningen van een nieuw tijdperk, waarin natuur, mens en techniek in een existentiële dans verstrengeld zijn geraakt   Het leven is onlosmakelijk verbonden met competitie, strijd en vernietiging, maar minstens zo belangrijk is symbiose: het samenleven en samenwerken van mensen, andere levensvormen en technische artefacten.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 29,90

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Welkom in het symbioceen

Verkenningen van een nieuw tijdperk, waarin natuur, mens en techniek in een existentiële dans verstrengeld zijn geraakt


 


Het leven is onlosmakelijk verbonden met competitie, strijd en vernietiging, maar minstens zo belangrijk is symbiose: het samenleven en samenwerken van mensen, andere levensvormen en technische artefacten. Aan de hand van vele prikkelende voorbeelden laat Jos de Mul zien dat symbiose een onuitputtelijke bron van vernieuwing is. Steeds opnieuw schept de wonderlijke verstrengeling van natuur, cultuur en techniek onverwachte oplossingen én nieuwe uitdagingen.


 


In Welkom in het Symbioceen combineert De Mul recente inzichten uit de natuur- en geesteswetenschappen met romans, sciencefictionfilms en games. Met deze symbiotische aanpak biedt hij een verfrissende kijk op actuele problemen als ecologische catastrofes, toenemende geopolitieke spanningen en kunstmatige intelligentie. Daarbij moedigt hij de lezer aan deze uitdagingen met een ‘voorzichtige roekeloosheid’ tegemoet te treden.


 


Jos de Mul (1956) is is emeritus hoogleraar filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij geldt als een van de origineelste en veelzijdigste denkers in het Nederlandse taalgebied. Zijn bekendste boeken zijn Cyberspace Odyssee (winnaar Socratesbeker 2003, zesde druk 2010), De domesticatie van het noodlot (vijfde druk 2014) en Kunstmatig van nature (derde druk 2024, Essay Maand van de Filosofie). Ook publiceert hij geregeld in toonaangevende media als Trouw, NRC, Vrij Nederland en De Groene Amsterdammer. Jos de Mul is wereldwijd een veelgevraagd spreker en zijn werk is in meer dan tien talen vertaald.


ISBN
9789024464647
Pagina's
320
Verschenen
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom

Filosofie