Boekhandel Douwes Den Haag

Voluit leven

Mindfulness of de kunst van het aanvaarden

Monique Hulsbergen & Ernst Bohlmeijer

Voluit leven

Voluit leven

Mindfulness of de kunst van het aanvaarden

Voluit leven

 

Iedereen krijgt als kind sprookjes voorgelezen. In die sprookjes beleven prinsen en prinsessen de spannendste avonturen. Sprookjes lopen goed af. En iedereen leeft nog lang en gelukkig. Het geloof in een lang en gelukkig leven zit diep in ons geworteld, dus is het niet zo gek als we ons verzetten wanneer het leven pijnlijk is.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 24,50


Beschrijving Voluit leven

Iedereen krijgt als kind sprookjes voorgelezen. In die sprookjes beleven prinsen en prinsessen de spannendste avonturen. Sprookjes lopen goed af. En iedereen leeft nog lang en gelukkig.

Het geloof in een lang en gelukkig leven zit diep in ons geworteld, dus is het niet zo gek als we ons verzetten wanneer het leven pijnlijk is. De strijd tegen klachten als angst, somberheid, onzekerheid of vermoeidheid leidt echter tot een krampachtige poging om een half leven te leiden. En dit versterkt op den duur het psychisch leed.

In hun boek stellen Ernst Bohlmeijer en Monique Hulsbergen drie pijlers centraal: 1) laat het sprookje van een lang en gelukkig leven (zonder pijn) varen en geef je verzet tegen psychisch leed op; 2) leer op te merken wat er in je omgaat en je te verbinden met wat er nu is in je leven; en 3) probeer te ontdekken wat je echt belangrijk vindt in je leven en maak dat de basis van je handelen. Als je jouw waarden kent, kun je de balans vinden tussen wat je verstand en je hart je ingeven en kun je beter omgaan met de wisselvalligheden in het leven. Je gaat dan voluit leven!

In Voluit leven staan mindfulnessoefeningen die je helpen om de lessen uit het boek in de praktijk te ervaren. De bijbehorende audio-oefeningen vind je op de website van Voluit leven.


ISBN
9789024464739
Pagina's
176
Verschenen
NUR
770
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom

Psychologie