Boekhandel Douwes Den Haag

Een monument voor het gewone volk

Sonnetten uit het negentiende-eeuwse Rome

Giuseppe Belli

Een monument voor het gewone volk

Een monument voor het gewone volk

Sonnetten uit het negentiende-eeuwse Rome

Een monument voor het gewone volk

 

'Een monument voor het gewone volk' bevat een ruime selectie van 250 sonnetten. Rome komt eruit naar voren als de stad van zes p's: papa, preti, principi, puttane, pulci e poveri: paus, priesters, prinsen, hoeren, luizen en armoedzaaiers.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 20,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Een monument voor het gewone volk

In de eerste helft van de negentiende eeuw, in de Pauselijke Staat, een van de reactionairste staten van Europa, richtte de dichter Giuseppe Gioachino Belli een monument op voor het gewone volk van Rome. Hij deed dat in een epos van meer dan tweeduizend gedichten in de hechte structuur van het klassieke Italiaanse sonnet, maar geschreven in de volkstaal van Rome (het Romanesco).

Alle aspecten van het volksleven komen aan de orde, dikwijls in de vorm van een korte monoloog of een kort gesprek, wat de gedichten heel levendig maakt. Hoofdthema’s zijn armoede en honger, de afhankelijkheid en rechteloosheid van het volk, het machtsmisbruik van de geestelijkheid en de willekeur van de rechtspleging. En verder alles wat met het geloof samenhangt, zowel de leer als de verschijningsvormen ervan in het dagelijks leven. Ook is er veel aandacht voor seks. En dat alles in een aanstekelijke en eigentijdse vertaling.

Een monument voor het gewone volk bevat een ruime selectie van 250 sonnetten. Rome komt eruit naar voren als de stad van zes p’s: papa, preti, principi, puttane, pulci e poveri – paus, priesters, prinsen, hoeren, luizen en armoedzaaiers.


ISBN
9789025310776
Pagina's
272
Verschenen
NUR
306
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Athenaeum

Poëzie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren