Boekhandel Douwes Den Haag

Brave New World

Hans den Hartog Jager

Brave New World

Brave New World

Brave New World

 

Het zijn opwindende tijden voor jonge schilders: corona, #metoo, Black Lives Matter, het klimaat, mondialisering – allemaal thema’s die vragen om een reactie. Maar hoe toon je als jonge schilder je betrokkenheid, in je eentje, in je atelier, met verf en doek?


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 29,99

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Brave New World

Het zijn opwindende tijden voor jonge schilders: corona, #metoo, Black Lives Matter, het klimaat, mondialisering – allemaal thema’s die vragen om een reactie. Maar hoe toon je als jonge schilder je betrokkenheid, in je eentje, in je atelier, met verf en doek? En wat betekent die betrokkenheid als je schilderijen ineens belanden in de greep van de markt?
Brave New World, samengesteld en geschreven door Hans den Hartog Jager, laat zien dat jonge kunstenaars als Njideka Akunyili Crosby, Avery Singer, Louis Fratino en Loie Hollowell, met zeer verschillende achtergronden, op grote vragen heel verschillende, fascinerende antwoorden geven. Ze combineren een virtuoze schildertechniek met rijke verwijzingen naar de kunstgeschiedenis, de wereld van alledag en hun persoonlijke achtergrond. Daarmee is het werk van deze generatie een perfecte verbeelding van de wereld waarin we leven – maar dan mooier, gelaagder, intenser. Dat alles maakt van Brave New World het perfecte overzicht van de schilderkunst van deze tijd.


ISBN
9789025314484
Pagina's
200
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Athenaeum

Literaire non-fictie