Boekhandel Douwes Den Haag

Descartes

Zijn Nederlandse jaren

Hans Dijkhuis

Descartes

Descartes

Zijn Nederlandse jaren

Descartes

 

Hoewel René Descartes zijn leven lang onderdaan bleef van de Franse koning, verbleef hij vele jaren in de Republiek der Nederlanden. In veel opzichten paste hij zich aan de Nederlanden aan: hij beheerste de taal, kleedde zich naar de gewoonten van het land, had een groot aantal Nederlandse boezemvrienden en invloedrijke relaties en trad uitvoerig in discussie met Nederlandse geleerden.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 43,99

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Descartes

Hoewel René Descartes zijn leven lang onderdaan bleef van de Franse koning, verbleef hij vele jaren in de Republiek der Nederlanden. In veel opzichten paste hij zich aan de Nederlanden aan: hij beheerste de taal, kleedde zich naar de gewoonten van het land, had een groot aantal Nederlandse boezemvrienden en invloedrijke relaties en trad uitvoerig in discussie met Nederlandse geleerden. De bekendheid die hij in Frankrijk had verworven, zorgde ervoor dat hij voortdurend in de belangstelling stond. Terwijl zijn denken juist gebaat was bij rust. Die omstandigheden vond hij in Nederland.
Filosoof en schrijver Hans Dijkhuis herleidt aan de hand van vele bronnen zo exact mogelijk de verblijfplaatsen van Descartes en beschrijft diens omgang met tijdgenoten. Veel van de episodes en gebeurtenissen komen in andere biografieën niet of nauwelijks aan de orde, maar zijn van belang voor een vollediger inzicht in zijn leven en denken. Zijn verblijf in Alkmaar is bijvoorbeeld grotendeels onbekend, maar vormde in zekere zin een keerpunt in zijn leven.


ISBN
9789025314507
Pagina's
560
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Athenaeum

Literaire non-fictie