Boekhandel Douwes Den Haag

Van dit en dat en van alles wat

Nagelaten werk

Martine Bijl

Van dit en dat en van alles wat

Van dit en dat en van alles wat

Nagelaten werk

Van dit en dat en van alles wat

 

Een zelfportret van het multi-talent Martine Bijl, samengesteld uit haar nagelaten documenten.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 20,00

Ophalen: Nu 4 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Van dit en dat en van alles wat

‘Van dit en dat en van alles wat’ is een portret van het multi-talent Martine Bijl. Samengesteld door Berend Boudewijn uit haar nagelaten documenten blijkt het onbedoeld zelfs een frappant zelfportret.
Jeugdherinneringen, brieven, een novelle, e-mails, speeches, theaterteksten plus dagboeken over haar werk bij televisie en theater – het lijkt verschillend, maar het ademt dezelfde oorspronkelijke, amusante geest. Of het nu gaat over optreden, over hartstochtelijk tuinieren, over volhardend keramiek maken, over koppig sleutelen aan teksten – het is altijd onderhoudend geschreven. En meer dan dat. En passant fileert Martine mannelijke eigenwaan en vrouwelijk schipperen en gunt ze ons ook nog een blik achter de schermen van onze showbusiness.
Martines echtgenoot Berend Boudewijn, die deze teksten heeft verzameld en er een persoonlijke inleiding bij schreef, oordeelt volkomen terecht: schrijven was waarschijnlijk Martines liefste bezigheid en zeker haar grootste talent.


ISBN
9789025472009
Pagina's
384
Verschenen
NUR
300
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas Contact

Literatuur