Boekhandel Douwes Den Haag

Man zonder rijbewijs

Oek de Jong

Man zonder rijbewijs

Man zonder rijbewijs

Man zonder rijbewijs

 

Oek de Jong is een man zonder rijbewijs, en stelt zich de vraag: Waarom ben ik hier pas zo laat mee begonnen? Over rijles, schrijven, en de invloed van je ouders op wie je wordt in het leven.


Nog te verschijnen

€ 15,00

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Man zonder rijbewijs

Oek de Jong, die nooit heeft willen autorijden, neemt alsnog rijles. Plaats van handeling is Amsterdam, de stad waar hij al bijna vijftig jaar woont en die hij in de lesauto opnieuw en nu in al zijn uitgestrektheid ontdekt. Waarom is hij hier zo laat mee begonnen? Die vraag leidt terug naar hoe hij is geworden wie hij is. Beelden komen op: een bijna fatale rit in de auto van zijn moeder, hoe hij door zijn eenzelvige vader en moeder werd gevormd, het machismo van zijn Friese grootvader, ongelukken en ‘narrow escapes’, reizen in Egypte en Marokko zonder auto, het effect van schrijver-zijn op een leven.


Zijn eerste rit op de Ring van Amsterdam bezorgt Oek de Jong de schok die de aanzet is geweest tot het schrijven van ‘Man zonder rijbewijs’, een verrassende memoir vol humor en zelfspot.Shortlist Libris Literatuurprijs 2023


ISBN
9789025476328
Pagina's
224
Verschenen
NUR
301
Druk
7
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas Contact

Romans