Boekhandel Douwes Den Haag

Gars

Gars

Martin Michael Driessen

Gars

Gars

Gars

Gars

 

In 1999 verscheen Gars, het debuut van Martin Michael Driessen, geschreven na de dood van zijn zoontje, een furieuze en uitbundige roman over de avonturen van de zeer onhistorische ridder Gars de Gars.


Nog te verschijnen

€ 20,00

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Gars

In 1999 verscheen Gars, het debuut van Martin Michael Driessen, geschreven na de dood van zijn zoontje, een furieuze en uitbundige roman over de avonturen van de zeer onhistorische ridder Gars de Gars. Die is dom, wordt koning van Frankrijk en paus, en sterft zonder ook maar iets van het leven begrepen te hebben. Ook de ananas speelt een belangrijke rol.

Opzienbarend, vond de literaire kritiek deze debuutroman,die prompt op de longlist van de Ako-literatuurprijs kwam. Alle thema's die zo kenmerkend zijn voor Driessens werk zijn hier al aanwezig: de verhouding van vaders tot hun kinderen, de intense liefde voor het leven, de angst voor ouderdom, dood en verlies, en het onvermogen van de mens om van zijn fouten te leren. Het is zijn oerboek. Jarenlang was het niet meer leverbaar. Nu weer wel, in een even opzienbarende herbewerking door de auteur zelf.


ISBN
9789028220102
Verschenen
NUR
301
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.

Literaire roman, novelle
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren