Boekhandel Douwes Den Haag

14 juli

Eric Vuillard

14 juli

14 juli

14 juli

 

Winnaar van de Prix Goncourt 2017 **** de Volkskrant ‘Vuillard werpt steeds licht op onbekende details van de geschiedenis.’  Voor de lezers van Laurent Binet en Olivier Guez Een ijzersterke reconstructie van de dag die alles betekende voor de Franse Revolutie en daarmee de Europese geschiedenis Op 28 april 1789 ontbrandde het vuur van de Franse Revolutie.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 19,99

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving 14 juli

Winnaar van de Prix Goncourt 2017**** 
de Volkskrant


‘Vuillard werpt steeds licht op onbekende details van de geschiedenis.’ 


Voor de lezers van Laurent Binet en Olivier GuezEen ijzersterke reconstructie van de dag die alles betekende voor de Franse Revolutie en daarmee de Europese geschiedenisOp 28 april 1789 ontbrandde het vuur van de Franse Revolutie. Frankrijk was failliet en de inwoners kwamen om van de honger. In een fabriek waar gedreigd werd het loon van de werknemers te verlagen kwamen de arbeiders in opstand. Vervolgens hield een burgerwake in de lange angstige nacht van 13 juli de straten van Parijs bezet, en zodra de ochtend van 14 juli aanbrak was de revolutie echt begonnen.


Vuillard dompelt ons onder in het tumult van die beroemde dag en wekt de grote opstand die in het collectieve geheugen staat gegrift tot leven. Vanuit het oogpunt van de naamloze menigte creëert hij een mozaïek van levens en lotgevallen die tezamen een realistisch, spannend beeld geven van deze belangrijke gebeurtenis.14 juli is een boek als een openbaring die ons eraan herinnert dat vrijheid ook universele gelijkheid betekent.

De pers over De orde van de dag


‘Prix Gouncourt-winnaar Éric Vuillard schetst de kleinmenselijke waarheid achter grote gebeurtenissen. […] Deze schrijver heeft een bijzondere, indringende stem.’ Trouw‘Prachtige taal, filmisch in beeld gebracht.’ **** De Standaard


‘In een schitterende, precieze en licht ironische stijl behandelt Vuillard cruciale momenten die leidden tot de Duitse annexatie van Oostenrijk in 1938.’ NRC HandelsbladVuillard slaagt erin de lezer de geschiedenis als nieuw te laten ervaren.’ Algemeen Dagblad


ISBN
9789029092722
Pagina's
192
Verschenen
NUR
300
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
J.M. Meulenhoff

Literatuur
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren