Boekhandel Douwes Den Haag

Alkibiades

Ilja Leonard Pfeijffer

Alkibiades

Alkibiades

Alkibiades

 

Shortlist Boon Literatuurprijs 2024Deze monumentale, rijk gedocumenteerde, historische roman vertelt het waargebeurde verhaal van het streven en falen van Alkibiades, de mooiste man van Griekenland.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 36,99

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Alkibiades

Shortlist Boon Literatuurprijs 2024

Deze monumentale, rijk gedocumenteerde, historische roman vertelt het waargebeurde verhaal van het streven en falen van Alkibiades, de mooiste man van Griekenland. Hij was de extravagante, geniale, opzienbarende, androgyne, biseksuele en omstreden politicus en strateeg van Athene tijdens de grote oorlog tegen Sparta. Zijn verhaal is voor ons een reis door de tijd naar de wereld van bijna tweeënhalf millennium geleden, toen steeds meer symptomen, die voor ons verontrustend herkenbaar zijn, begonnen te wijzen op het verval van de democratie en daadwerkelijk leidden tot de nederlaag van Athene. De vraag is in hoeverre Alkibiades hieraan schuldig was. Was hij de populist die de democratie heeft ontmanteld of had hij de redder van Athene kunnen zijn? In deze roman legt hij verantwoording af over zijn idealen, strategieën en levenslange strijd.

Alkibiades is tegelijkertijd een geleerde historische studie en een grote roman voor onze tijd en voor elke tijd, die een even uniek als universeel verhaal vertelt over het najagen van ambities in een onvolmaakte wereld.
ISBN
9789029549868
Pagina's
900
Verschenen
NUR
301
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
De Arbeiderspers

Romans