Boekhandel Douwes Den Haag

Wat van mij is

Een memoir

José Henrique Bortoluci

Wat van mij is

Wat van mij is

Een memoir

Wat van mij is

 

Voor Wat van mij is voerde José Henrique Bortoluci vele gesprekken met zijn vader Didi. Zo’n halve eeuw lang werkte Didi als vracht­wagenchauffeur in Brazilië. Hij was regelmatig lang van huis, het enorme land doorkruisend terwijl hij zijn kleine bijdrage leverde aan infrastructurele projecten van de militaire dictatuur waarvoor nietsontziende ontbos­sing nodig was, zoals de trans-Amazonesnelweg.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 18,50

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Wat van mij is

Voor Wat van mij is voerde José Henrique Bortoluci vele gesprekken met zijn vader Didi. Zo’n halve eeuw lang werkte Didi als vracht­wagenchauffeur in Brazilië. Hij was regelmatig lang van huis, het enorme land doorkruisend terwijl hij zijn kleine bijdrage leverde aan infrastructurele projecten van de militaire dictatuur waarvoor nietsontziende ontbos­sing nodig was, zoals de trans-Amazonesnelweg. Didi’s gezondheid leed onder het werk, hij kreeg het al jong aan zijn hart en het boek opent met zijn kankerdiagnose.

Bortoluci verweeft het leven van een man en een land, en verkent daarbij de overeenkomsten tussen kanker en kapitalisme: het onbelemmerd willen woekeren. En hij verkent de afstand die door klassenverschil tussen hem en zijn vader is ontstaan. Wat van mij is is een ontroe­rend en briljant opgebouwd onderzoek naar de littekens die een mens, en een land, tekenen.


Vertaald uit het Portugees door Marilyn Suy


ISBN
9789029550765
Pagina's
176
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
De Arbeiderspers

Literaire non-fictie