Boekhandel Douwes Den Haag

Plant

Botanische gastronomie

Medy Oberendorff & Duncan de Fey & Emile van der Staak

Plant

Plant

Botanische gastronomie

Plant

 

De wereld lijkt aan eten ten onder te gaan. Ga maar na: met onze verspillende manier van eten, onze fixatie op vlees en zuivel, het negeren van de seizoenen en onze voorliefde voor gemaksproducten brengen we de wereld met elke hap een stukje dichter bij de afgrond.


Nog te verschijnen

€ 50,00

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Plant

De wereld lijkt aan eten ten onder te gaan. Ga maar na: met onze verspillende manier van eten, onze fixatie op vlees en zuivel, het negeren van de seizoenen en onze voorliefde voor gemaksproducten brengen we de wereld met elke hap een stukje dichter bij de afgrond. Het moet anders. En het kán ook anders. Chef-kok Emile van der Staak van twee Michelinsterrenrestaurant De Nieuwe Winkel is ervan overtuigd dat chefs daarin een voortrekkersrol kunnen spelen. Met hun ambacht en creativiteit kunnen ze mensen een weg wijzen naar een andere manier van eten. Eten dat minstens zo lekker is, maar meer in balans met alles om ons heen.

Van der Staak ontwikkelde, op basis van regelmatige oogsten uit voedselbossen, de plantaardige kookstijl en keukenfilosofie ‘botanische gastronomie’. In zijn restaurant laat hij dagelijks zien dat koken met planten geen sobere keuken hoeft te zijn. Integendeel: voedselbossen geven ons een rijkdom aan nieuwe producten. Hij maakt hierbij gebruik van nieuwe, maar ook oude technieken zoals fermenteren.

In Plant deelt hij zijn kennis en een collectie van meer dan tachtig plantaardige recepten, want zijn botanische gastronomie is niet bedoeld als de zoveelste kooktrend, maar als een nieuwe manier van denken over eten waarbij we met elke hap de aarde een stukje mooier en beter maken.


ISBN
9789038813417
Pagina's
448
Verschijnt
NUR
440
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar

Culinair