Boekhandel Douwes Den Haag

Gekooid

Hoe een jonge muzikant overleefde in een cel in Lissabon

Friedrich Hlawatsch

Gekooid

Gekooid

Hoe een jonge muzikant overleefde in een cel in Lissabon

Gekooid

 

Een jonge muzikant verlaat eind jaren ’70 zijn succesvolle band om te gaan zeilen. Op zee denkt hij de ware vrijheid en onafhankelijkheid van ‘het systeem’ te vinden. Op Ibiza koopt hij een oud zeiljacht, de Laer-Mor.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 22,99

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Gekooid

Een jonge muzikant verlaat eind jaren ’70 zijn succesvolle band om te gaan zeilen. Op zee denkt hij de ware vrijheid en onafhankelijkheid van ‘het systeem’ te vinden. Op Ibiza koopt hij een oud zeiljacht, de Laer-Mor. Het geld voor die aankoop leent hij van een kennis uit de hasjwereld. Maar, voor wat hoort wat…

In de Straat van Gibraltar wordt een partij hasj overgeladen op zijn schip. Na een barre zeiltocht moet hij voor reparaties noodgedwongen in Portugal aan land. En in Lissabon slaat het noodlot toe. Zijn opdrachtgever, ‘de lange’, wordt al langere tijd geobserveerd en daarmee klapt ook voor Friedrich Hlawatsch de val dicht.

In de gevangenis komt hij in een totaal andere cultuur terecht. Hij deelt zijn cel met 70 andere bewoners en vijf gaten in de grond. In afwachting van zijn veroordeling leert hij zo snel mogelijk Portugees. Hij houdt zich met moeite staande tussen de meest wonderlijke figuren; oplichters en moordenaars. Ruim twee jaar zit hij vast. Hij brengt zijn tijd door met viool spelen, songteksten schrijven, mijmeren, gedetailleerde ontsnappingsfantasieën en filosoferen. Een boek dat je niet makkelijk weglegt.


ISBN
9789038928234
Pagina's
236
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Elmar B.V., Uitgeverij

Mens en Maatschappij