Boekhandel Douwes Den Haag

Het geheim van Bols

Hoe de oorlog een familiebedrijf verscheurt

Martin Hendriksma

Het geheim van Bols

Het geheim van Bols

Hoe de oorlog een familiebedrijf verscheurt

Het geheim van Bols

 

Tot welke prijs blijf je loyaal aan je familie?In de zomer van 2020 kruipt Martin Hendriksma naar een onderduikruimte op een Heemsteedse zolder. Daar treft hij een matras aan, twee lege flessen en een verscheurde krant uit november 1941.De eerste bewoners van het huis blijken adjunct-directeur Ernst Moltzer van de bekende jenever- en likeurenfabrikant Bols en zijn vrouw.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 24,99

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Het geheim van Bols

Tot welke prijs blijf je loyaal aan je familie?

In de zomer van 2020 kruipt Martin Hendriksma naar een onderduikruimte op een Heemsteedse zolder. Daar treft hij een matras aan, twee lege flessen en een verscheurde krant uit november 1941.

De eerste bewoners van het huis blijken adjunct-directeur Ernst Moltzer van de bekende jenever- en likeurenfabrikant Bols en zijn vrouw. Ernst keerde zich tegen de drankleveran­ties van het bedrijf aan de nazi’s. Hij probeerde in de oorlog over zee naar Engeland te vluchten en is sindsdien vermist. Zijn flamboyante echtgenote Traut, een Oostenrijkse gravin, zou hem hebben verraden.

Hendriksma duikt in het onthutsende oorlogsverhaal van het familiebedrijf Bols. Beetje bij beetje ontrafelt hij gebeur­tenissen waarover in de familie steevast werd gezwegen. En in een tot de laatste bladzijde spannende zoektocht neemt hij alle twijfels weg over het lot van de verdwenen Ernst.


ISBN
9789044546880
Pagina's
352
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
De Geus

Literaire non-fictie