Boekhandel Douwes Den Haag

Veen, dras, moeras

Het onderschatte belang van veengebieden voor onze planeet

Annie Proulx

Veen, dras, moeras

Veen, dras, moeras

Het onderschatte belang van veengebieden voor onze planeet

Veen, dras, moeras

 

Proulx neemt ons mee op een fascinerende reis door de geschiedenis en toont ons de vennen van het 16e-eeuwse Engeland tot de laaglanden van de Hudsonbaai in Canada, het Russische Great Vasyugan Mire, het Amerikaanse Okeefenokee National Wildlife Refuge en de 19e-eeuwse ontdekkingsreizigers die begonnen met de vernietiging van het Amazoneregenwoud.Veen, drassen, moerassen en mariene estuaria zijn de meest wenselijke en betrouwbare hulpbronnen van de aarde.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 12,99

Ophalen: Nu 3 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Veen, dras, moeras

Proulx neemt ons mee op een fascinerende reis door de geschiedenis en toont ons de vennen van het 16e-eeuwse Engeland tot de laaglanden van de Hudsonbaai in Canada, het Russische Great Vasyugan Mire, het Amerikaanse Okeefenokee National Wildlife Refuge en de 19e-eeuwse ontdekkingsreizigers die begonnen met de vernietiging van het Amazoneregenwoud.

Veen, drassen, moerassen en mariene estuaria zijn de meest wenselijke en betrouwbare hulpbronnen van de aarde. In vier verbluffende delen documenteert Proulx de lang onbegrepen rol van deze veengebieden bij het redden van de planeet.


‘Een krachtige aanklacht in prachtig proza tegen onze medeplichtigheid aan de vernietiging van het milieu.’ – The Guardian


ISBN
9789044547528
Pagina's
264
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
De Geus

Literaire non-fictie