Boekhandel Douwes Den Haag

Na de komma

Hindostanen en de erfenis van het kolonialisme

Shantie Singh

Na de komma

Na de komma

Hindostanen en de erfenis van het kolonialisme

Na de komma

 

Met de excuses voor het slavernijverleden zette de Nederlandse overheid een komma, geen punt. Shantie Singh vult de rest van de zin vast in: ja, 150 jaar geleden werd de slavernij afgeschaft, maar meteen begon het ronselen van contractarbeiders uit Brits-Indië als vervanging.


Nog te verschijnen

€ 11,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Na de komma

Met de excuses voor het slavernijverleden zette de Nederlandse overheid een komma, geen punt. Shantie Singh vult de rest van de zin vast in: ja, 150 jaar geleden werd de slavernij afgeschaft, maar meteen begon het ronselen van contractarbeiders uit Brits-Indië als vervanging. Overigens werden ook uit andere gebieden zoals China en Java contractarbeiders naar Suriname gehaald. De plantages in Suriname moesten natuurlijk wel blijven draaien.

Wat er in Suriname gebeurde ná het slavernijverleden mag ook niet vergeten worden. Op 5 juni 1873 kwam het eerste schip met contractarbeiders aan in Suriname, ook 150 jaar geleden dus. Shantie Singh laat zien hoe de koloniale mentaliteit standhield, en hoe dat voor de Hindostanen in Nederland tot op de dag van vandaag nog doorwerkt. Daarbij werpt ze licht op de helden, verzetsstrijders, pioniers en feministen van deze geschiedenis. Na de komma is een gepassioneerd en persoonlijk pleidooi voor meer erkenning en zichtbaarheid van het Hindostaanse verhaal in Nederland.ISBN
9789044549157
Pagina's
96
Verschijnt
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
De Geus

Literaire non-fictie